Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Veelgestelde vragen over thuiswerk

Waarschijnlijk stel je je wel een paar vragen bij het zoeken naar thuiswerk, daarom hebben wij hieronder voor jou de meestgestelde vragen even op een rijtje gezet en beantwoord.

Hoeveel valt er te verdienen met thuiswerk?

Het antwoord hierop is afhankelijk van je werkzaamheden als thuiswerker. Is er sprake van een vast uurloon of wordt je per prestatie betaald? Bij inpakwerk is er vaak sprake van een vaste afgesproken prijs per verwerkt stuk, als verkoper ontvang je een provisie, bij het verwerken van administratie is dit vaak per stuk of per opdracht betaald. Voor je aan de slag gaat kun je best overleggen met je nieuwe werkgever zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en duidelijk weet wat je mag verwachten.

Moet ik betalen voor thuiswerk?

Neen! Je moet toch ook niet betalen als je je gaat inschrijven bij een Interimbureau? Als een website jou eerst een bepaald bedrag aan lidgeld vraagt, of je vraagt om te investeren in starterspakketten raden wij je aan om hier zeker niet op in te gaan. 99,9% van deze bedrijven zijn pure oplichting en voor je het weet ben je een paar tientjes kwijt zonder enig resultaat.

Mits een beetje zoekwerk kun je gemakkelijk een paar websites (waaronder deze website) vinden waar betrouwbare aanbieders van thuiswerk te vinden zijn, zonder dat je er ook maar één cent hoeft voor uit te geven.

Betaal ik belastingen op mijn verdiensten van thuiswerk?

Dit is afhankelijk van jouw overeenkomst met je werkgever. Heb je een contract en ben je ingeschreven als officiële werknemer? Dan is het de werkgever die je belastingen regelt. Ben je echter aan de slag als freelancer of zelfstandige, dan zul je zelf instaan voor het afdragen van jouw belastingen. Ben je niet zeker onder welk regime je werkt? Neem dan even contact op met je werkgever of de belastingsdienst. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Kan ik ergens informatie vinden over een werkgever?

Wil je zekerheid over een bepaalde thuiswerker voor je er mee in zee gaat? Wij raden je dan aan om even de naam van het bedrijf te Googelen. Op die manier kom je meestal op fora terecht waar je ervaringen van anderen kunt lezen met het bedrijf waar je interesse in hebt. Lees je veel negatieve reacties? Dan kun je best zelf je conclusies trekken want waar rook is is ook meestal vuur.

Ik heb een klacht, wat nu?

Je hebt voor een bepaald bedrijf gewerkt en hebt nu problemen met deze laatste? Probeer dan in eerste instantie om het probleem onderling opgelost te hebben, dit is vaak de beste manier om een goede oplossing te bekomen. Mocht dit niet lukken kunt u onder de advertentie van deze werkgever op onze website een reactie plaatsen om anderen op de hoogte te houden van uw ervaringen. Let wel op! Wij controleren de reacties op regelmatige basis en leugens worden verwijderd.